tisdag 20 mars 2012

Jätte seriöst super plugg

Hittade detta när jag "pluggade" och tyckte att det var lite små roligt i brist på annat. Känns alltid som om alla andra gör jätte roliga och givande saker när jag måste göra en massa tråk, gillar ju mitt pluggeri egentligen men inte när man ska sitta hemma ensam och skriva arbeten.

Vilken löpare är ni?


1. Nyårslöparen. Lider av konstant dåligt samvete. Det dåliga samvetet finner sin absoluta botten efter jul- och nyårshelgernas frossande. Nyårslöparen köper den 2 januari nya löparskor (dyrast möjliga) och de senaste och hetaste löparkläder som går att få tag i och ger sig sedan ut i spåret.
Här ska månader av degande tas igen, helst på en gång så första rundan brukar landa på runt 12-13 kilometer. Med blodsmak i munnen  och skavsår av de nya skorna släpar sig Nyårslöparen runt. Han/hon hatar det. Dagen efter så är det dags för nästa runda trots en träningsvärk som får skärselden att blekna i jämförelse och blodblåsor på fötterna. Nyårslöparen ska ta igen månader av slappande var det ju sagt och så ska det bli.
Löpandet fortsätter i en vecka med kortare och kortare rundor eftersom Nyårslöparen knappt har något skinn kvar på fötterna och har blodat ner de dyra skorna. Nyårslöparen tröttnar nu, kastar skorna i soptunnan och haltar tillbaka till soffan där han/hon stannar till i slutet av april då det är dags för ytterligare en veckas träning enligt samma mönster för att komma i form till Göteborgsvarvet i maj. Eftersom träningsveckan återigen slutar med blodiga nya skor i soptunnan avbokas Göteborgsvarvet. För sjunde året i rad.
2. Luffsaren. Luffsaren är utrustad med ett enormt tålamod och en styvnackad envishet. Dock lyser tävlingsinstinkten med sin frånvaro då Luffsaren aldrig bryr sig om tid och resultat utan mal på i ett låååångsamt tempo kilometer efter kilometer. Året runt oavsett väder så ger sig Luffsaren ut på låånga rundor. Luffsaren är företrädesvis en äldre senig man som gillar vegetarisk mat och är intresserad av miljöfrågor. Men även en del yngre kvinnor i större städer återfinns här.
3. Medelmåttan. Medelmåttan springer en gång i veckan förutom de veckor 2,3 gånger om året då han eller hon är förkyld. En gång om året besöker medelmåttan en skobutik och köper nya skor, detta sker oftast i april. Medelmåttan springer en mil på 55 minuter och har så gjort under flera år utan att lyckas förbättra sig trots alla tips som studeras i varje nummer av löpartidningen Runners World. Är en ganska beige typ som knappt syns bland alla träden vid löparspåret så det är lätt att missa Medelmåttan. Dock är de ganska många så håll ögonen öppna.
4. Snabbe Kenny. Snabbe Kenny är elitmotionären personifierad. Snabbe Kenny har även sin kvinnliga motsvarighet i Snabba Sara.
Kenny tränar sju löppass i veckan och ligger snäppet under sverigeeliten på tävlingar. Han vilar på söndagar då han istället kör styrketräning på det lokala gymmet och tittar på inspelade marathonlopp på TV. För att ändå komma upp i sju löppass i veckan så kör han två rundor på lördagen, ett långpass på förmiddagen på ca 28 kilometer och ett intervallpass på kvällen på 8 x 1000 meter med spikskor på bana.
Kenny har en sanslös vinnarskalle och ger sig aldrig. Det är vinna som gäller och förlorar han så surar han i en vecka och ökar träningsdosen med 50%. Tävlar mot alla när han är ute och springer, bussar, bilar, hundar och cyklande småbarn. Han ska förbi alla oavsett vad det kostar. Förra veckan sprang han omkull en femåring på cykel. Mamman sa senare att han inte ens vred på huvudet utan bara försvann i fjärran.
Kenny lever för sin träning. Han för träningsdagbok på www.jogg.se och www.funbeat.sesamt i ett hemmasnickrat excel-dokument med stapeldiagram över tider, pulsnivåer och näringsintag som sträcker sig de senaste 13 åren tillbaka i tiden.
Kenny är med i en löparklubb där han sitter med i styrelsen. Han är singel.
Hittat via jogg.se från denna bloggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar