tisdag 6 mars 2012

Skor

Förutom träningskläder så vill jag även ha ett par nya skor, IGEN! Att man aldrig ska bli nöjd haha...
Köpte ju ett par för inte så längesen som jag är både nöjd och onöjd med, är ju ett par väldigt bra skor men inte helt optimala för mig.

De jag har är ett par Asics Gel Kayano 17. Vad jag gillar med dem är att det är pronationsstöd i dem vilket jag behöver och att det är rejält med dämpning som är skönt när man springer långt. Problemet med dämpningen är att skorna är byggda för att man ska landa på hälen och därför finns nästan alla dämpning där. Eftersom jag inte landar på hälen utan på mellanfoten eller tån så blir den här stora "hälkudden"mest i vägen och känns väldigt klumpig. Hon i affären som hjälpte mig att prova ut dem trodde att jag kanske skulle falla tillbaka på hälen när jag blev trött och att den extra dämpningen skulle hjälpa mig då, det kommer jag kanske göra också, tex under maratonet när jag blir riktigt trött men det har inte hänt ännu.

Vad jag skulle vilja ha är ett par skor om är gjorda för framfotalöpning men som ändå har lite pronationsstöd och dämpning. Detta verkar vara lättare sagt än gjort eftersom nästan alla dessa skor är väldigt minimalistiska utan stöd och dämpning och jag är absolut inte så stark och "spring van" som krävs för sånna skor.


De här kommer från Newton Runnings vilket är ett märke som har specialiserat sig på skor för tå- och mellanfots isättning. Just den här modellen har faktiskt lite pronationsstöd och en hel del dämpning så jag är väldigt sugen på att prova dessa.

Budgeten håller inte riktigt för ett par nya skor just nu, det är ju inte som när jag köpte de förra då jag faktiskt hade ont i mina fötter från mina andra skor. Nu är det för att underlätta min löpning och för att göra min teknik bättre, nej jag får snällt vänta med att köpa nya skor tills jag blir lite rikare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar